Καταλυτικός ο ρόλος της πανδημίας

 

Τον καταλυτικό ρόλο της πανδημίας στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το blockchain εκ μέρους των φαρμακευτικών εταιρειών επεσήμανε ο Andreas Pollner, Managing Director της Bayer Hellas στην εκδήλωση «4ο  Pharma Transformation Covid-19 Deep dive».

 

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «Η πανδημία επηρέασε όλη την αλυσίδα αξίας του φαρμάκου και ταυτόχρονα μετασχηματίστηκε ο τρόπος επικοινωνίας μεταξύ επαγγελματιών υγείας, ασθενών και φαρμακευτικών επιχειρήσεων. Αν και το ταξίδι στον ψηφιακό μετασχηματισμό έχει ξεκινήσει εδώ και μία δεκαετία, η τρέχουσα συγκυρία έχει επιταχύνει τις εξελίξεις. Ιδιαίτερα για τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις εκτός COVID-19, θα πρέπει να υποστηρίξουμε την εξέλιξη των δομών υγείας, ώστε να διασφαλιστεί η συνεχής παρακολούθηση τους. Γενικά για όλους τους ασθενείς πρέπει να αναπτύξουμε νέες λύσεις για την περίθαλψή τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τηλεϊατρική και τις ψηφιακές πλατφόρμες για την εξατομικευμένη θεραπεία τους και για να τους βοηθήσουμε να αναλάβουν αποτελεσματικά οι ίδιοι τη διαχείριση της υγείας τους. Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να επανασχεδιάσουμε το πλαίσιο πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας με τη συνεργασία  των αρχών υγείας, γιατρών, ασθενών και φαρμακευτικών εταιρειών».

 

Παράλληλα στην 3η εκδήλωση γνωριμίας, δικτύωσής και καθοδήγησης για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στον χώρο της υγείας, ο Dominick Kennerson, Global Head G4A Digital Health, δήλωσε σχετικά «Υπάρχει μια σταθερή τάση για επενδύσεις σε λύσεις υγείας από απόσταση (telehealth & diagnostics) και σε εξατομικευμένες εφαρμογές θεραπείας για παρακολούθηση και βελτίωση των συνθηκών και των αποτελεσμάτων των ασθενών, καθώς και σε άλλους τομείς όπως λύσεις ψηφιακής υγείας, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, ψηφιακή θεραπευτική και συμπεριφορική υγεία, ψυχική υγεία και ευεξία».