Ευρεία σύσκεψη της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής

 

Η ανάγκη να υπάρξει ενημέρωση για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού της χώρας καθώς και του κοινού, τονίστηκε στην ευρεία σύσκεψη της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, με θέμα την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού για τον Sars-CoV-2.

Επίσης έγινε αναφορά στην ανάγκη να ενταχθούν στις ομάδες που έχουν προτεραιότητα για να εμβολιαστούν οι ιδιώτες γιατροί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας.

 

Μάλιστα ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στους ιδιώτες ιατρούς μέλη του, στην οποία ζητά να δηλώσουν την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν. Παράλληλα, συζητήθηκε η ανάγκη να ενημερωθεί η εκπαιδευτική κοινότητα και να ενταχθεί στις ομάδες που θα έχουν προτεραιότητα για τον εμβολιασμό όπως και όλες οι ομάδες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και ειδικά οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

 

Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε η μειωμένη διαθεσιμότητα των εμβολίων για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθιστά επιτακτική την ανάγκη να παραμείνουν τα αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ως βασικό μέσο αναχαίτησης της διασποράς της επιδημίας.

 

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η ενημέρωση των πολιτών είναι όπλο ενάντια στην πανδημία, κάτι στο οποίο προτίθεται να συμβάλλει και ο ΙΣΑ. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε πολύ σχολαστικοί, στην αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης, ειδικά το επόμενο χρονικό διάστημα, της εορταστικής περιόδου».