Για παιδιά με σοβαρή ατοπική δερματίτιδα

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέκτεινε την άδεια κυκλοφορίας για το dupilumab στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ώστε να περιλαμβάνει παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών με σοβαρή ατοπική δερματίτιδα, τα οποία κρίνονται κατάλληλοι υποψήφιοι για λήψη συστηματικής θεραπείας. Πιλοτική μελέτη κατέδειξε ότι πάνω από τον τετραπλάσιο αριθμό παιδιών εμφάνισαν μείωση του κνησμού και πάνω από τον τριπλάσιο αριθμό παιδιών πέτυχαν καθαρό ή σχεδόν καθαρό δέρμα με dupilumab σε συνδυασμό με τοπικά κορτικοστεροειδή σε σύγκριση με τοπικά κορτικοστεροειδή μόνο.

 

Σχεδόν τρία στα τέσσερα παιδιά πέτυχαν βελτίωση κατά 75% στην έκταση και σοβαρότητα της νόσου, με μέση βελτίωση κατά περίπου 80%. Σχεδόν το 80% των παιδιών παρουσίασε κλινικά σημαντική βελτίωση σε μια σειρά παραμέτρων της σχετικής με την υγεία ποιότητα ζωής, οι οποίες περιλαμβάνουν τον ύπνο, το σχολείο, τη συναισθηματική ευεξία και τις σχέσεις.

 

«Ως γονέας ενός παιδιού με ατοπική δερματίτιδα και ως κάποια που εργάζεται με οικογένειες που επηρεάζονται από αυτή την πάθηση σε καθημερινή βάση, έχω διαπιστώσει προσωπικά το τεράστιο σωματικό και ψυχικό φορτίο της συγκεκριμένης νόσου, καθώς και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει σε ολόκληρη την οικογένεια», δήλωσε η Korey Capozza, MPH, Ιδρύτρια και Εκτελεστική Διευθύντρια της οργάνωσης Global Parents for Eczema Research (GPER). «Τα μικρά παιδιά με σοβαρή ατοπική δερματίτιδα έχουν σήμερα στη διάθεσή τους ελάχιστες θεραπευτικές επιλογές και σημαντικές ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες. Χαιρετίζουμε την ανάπτυξη νέων φαρμάκων για αυτό τον υποεξυπηρετούμενο πληθυσμό ασθενών».