Αναγκαία η τήρηση των μέτρων στους ασθενείς

Επειδή δεν έχουν πλήρως μελετηθεί οι επιπτώσεις της πανδημίας στους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, επιβάλλεται, ειδικά για όσους λαμβάνουν ανοσοκατασταλτική θεραπεία, να τηρούν τις προφυλάξεις και τα μέτρα προσωπικής προστασίας που επιβάλλει η Ελληνική Πολιτεία κατόπιν υποδείξεων των αρμόδιων επιστημόνων.

Τα παραπάνω δήλωσε μεταξύ άλλων στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, στην διαδικτυακή ημερίδα με θέμα : «Η προσφορά του Εθελοντισμού και τα αποτελέσματά της. Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας την περίοδο του Covid-19», που διοργάνωσε O Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ).

Αναφερόμενη στην αξία του εθελοντισμού, η πρόεδρος της ΣΑμΣΚΠ, Βάσω Μαράκα δήλωσε: «Ο εθελοντισμός δεν είναι χόμπι, δεν είναι απασχόληση. Είναι στάση ζωής που προωθεί τις ευγενικές ιδέες του ανθρωπισμού, της ενσυναίσθησης, της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης. Δεν επιλύει κοινωνικά, ιατρικά ή άλλα προβλήματα, όμως απαλύνει τον πόνο όσων υποφέρουν από αυτά. Ένας εθελοντής έχει την ικανότητα να ξαναφέρει το χαμόγελο στο πρόσωπο ενός αδύναμο, ευάλωτου ατόμου και αυτό έχει ανυπολόγιστη αξία».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν ομιλίες έγκριτων επιστημόνων, για τα παρακάτω θέματα:

«Διάφορες μορφές της πολλαπλής σκλήρυνσης την εποχή του covid-19», «MS και covid-19», «Αντιμετώπιση των κινητικών διαταραχών των ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας την εποχή της πανδημίας. Η σημασία της ανάπτυξης υπηρεσιών τηλε-Αποκατάστασης», «Νευρογενείς διαταραχές ούρησης στην εποχή της πανδημίας», «Σεξουαλικότητα – πολλαπλή σκλήρυνση και covid-19».