Με αφορμή την 14η Φεβρουαρίου, που έχει καθιερωθεί ως  Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών, Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «H Καρδιά του Παιδιού» στέλνει μήνυμα ΑΓΑΠΗΣ και υποστήριξης στα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα γεννιούνται 700- 900 παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν περισσότερους θανάτους κατά το πρώτο έτος της ζωής του βρέφους από οποιαδήποτε άλλη γενετική ανωμαλία. Το κλειδί για τη σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος, είναι η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση, η οποία θα επιτρέψει στο 80% των παιδιών αυτών όχι μόνο την ενηλικίωση, αλλά και ένα άκρως ικανοποιητικό προσδόκιμο ζωής και πλήρη ένταξη στο κοινωνικό σύστημα. Σήμερα, υπολογίζεται ότι ζουν στη χώρα μας, περίπου 25.000 ενήλικες με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Συγγενών Καρδιοπαθειών, «Η Καρδιά του Παιδιού» καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις δράσεις της, από τις 4 μέχρι και τις 24 Φεβρουαρίου, κάνοντας «share» τα σχετικά post και το ενημερωτικό υλικό του Συλλόγου από τη σελίδα του στο Facebook https://www.facebook.com/SyllogosKardiaPaidiou, διαδίδοντας με τον τρόπο αυτό τα μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα και «Στηρίζοντας τους Μικρούς και Μεγάλους Ήρωες της Καρδιάς μας, με την Καρδιά μας». Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων, «Η Καρδιά του Παιδιού» σε συνεργασία με τα σχετικά με την πάθηση Νοσοκομεία, κατάφερε να εξασφαλίσει ένα συμβολικό αριθμό δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων για τα μέλη της, θέλοντας να αναδείξει τη σπουδαιότητα της πρόληψης για την αντιμετώπιση της εν λόγω πάθησης.