Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι., πιστός στην αποστολή του 16 χρόνια τώρα και σε μια εποχή που το πρόγραμμα «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» φαντάζει πιο επίκαιρο παρά ποτέ, θέτει στην υπηρεσία των ογκολογικών ασθενών, τον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΟΗΘΟ ΥΓΕΙΑΣ σε συνεργασία με το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών Κ3 και την υποστήριξη του ΤΙΜΑ Foundation.

Στόχος της δράσης  είναι η υποστήριξη της δυνατότητας πρόσβασης των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας που δικαιούνται και της ισότιμης ένταξής τους στην κοινωνία. Έχοντας να αντιμετωπίσει :

Α) Τον ψηφιακό αναλφαβητισμό των ατόμων άνω των 55 (ηλικία με τα μεγαλύτερα ποσοστά της νόσου),
Β) Την έλλειψη διευκόλυνσης των νοσούντων ή των φροντιστών τους — άδειες φροντίδας ασθενούς, ευελιξία ωραρίου, επανένταξης στον εργασιακό βίο κ.ά. — και
Γ) Το γεγονός ότι μόνο το 4% των ασθενών γνωρίζει τα δικαιώματά του και ένα ποσοστό πάνω από 80% αιμορραγούν οικονομικά στην προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν,

δημιουργεί με τη σύμπραξη των δύο φορέων μια διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας, η οποία με γνώση, υπομονή, επιμονή, μα πάνω από όλα με σεβασμό και ηθική στάση, χτίζει το κατάλληλο πλαίσιο ενημέρωσης, αξιολόγησης, αλλά και διεκπεραίωσης, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ).

Συγκεντρώνοντας κάθε χρήσιμη πληροφορία στο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ https://dikaiomamou.gr, αλλά και στο www.kapa3.gr αναπτύσσει μια σειρά ψηφιακών εφαρμογών όπου τα πάντα βρίσκονται στα χέρια του ασθενή. Μια Δωρεάν Εφαρμογή για κινητά διαθέσιμη σε smartphone και tablet για Android και IOS που προσφέρει έναν πλήρη και συνεργατικό Προσωπικό Βοηθό Υγείας. Το άτομο που νοσεί θα μπορεί να:

  • Ενημερώνεται για ό,τι τον αφορά έγκυρα και έγκαιρα.
  •  Εντοπίζει τα δεδομένα που χρειάζεται περισσότερο (Νοσοκομεία, Κλινικές, Συλλόγους, ΕΦΚΑ, ΚΕΠΑ) με το πάτημα ενός κουμπιού.
  • Επικοινωνεί με τους ειδικούς για κάθε θέμα που πρέπει να διαχειριστεί.

Η σχετιζόμενη Δράση είναι για όλη την επικράτεια και αποσκοπεί να αίρει τα εμπόδια που δημιουργούν κοινωνικό αποκλεισμό και οικονομική ανέχεια τόσο στην ομάδα-στόχο όσο και στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον. Αποτελεί ένα εγχείρημα για σύμπλευση με όλους τους φορείς υγείας και κοινωνικής προσφοράς, απέναντι στην κάθε ασθένεια, που όπως εύστοχα την τοποθετεί η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας Σούζαν Σόνταγκ  «…είναι η σκοτεινή πλευρά της ζωής…»