Η Κατερίνα Νομίδου, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Οργανώσεων για την Ψυχική Υγεία ΠΟΣΟΨΥ , διορίσθηκε στη Συμβουλευτική Ομάδα του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τις επιπτώσεις της COVID-19 στην ψυχική υγεία. Η κ. Νομίδου είναι Δικηγόρος, διδάσκει Δίκαιο και υπηρεσίες υγείας στο ΠΜΣ Δημόσια Υγεία & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας  στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και διατελεί επίσης αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών, Φροντιστών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία, Νόσο Alzheimer ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών.

Η κ. Νομίδου συμμετείχε στην πρώτη διαδικτυακή συνάντηση της Ομάδας την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021, παρουσία παρατηρητών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη UNICEF, τον ΟΟΣΑ, την Παγκόσμια Ψυχιατρική Εταιρία, την Ομάδα Αναφοράς της Μόνιμης Διυπηρεσιακής Επιτροπής (IASC), το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης  της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC EURO Regional Office), καθώς και της Δρ.Devora Kestel, προέδρου του τμήματος ψυχικής υγείας και χρήσης ουσιών στην έδρα του Π.Ο.Υ. στη Γενεύη.  Τη συζήτησε άνοιξε ο περιφερειακός διευθυντής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης Δρ.Hans Kluge και τις εργασίες της συνάντησης συντόνισε ο διαχειριστής του προγράμματος ψυχικής υγείας του Π.Ο.Υ. Ευρώπης, Δρ. Dan Chisholm.

Κατά τη συνάντηση τονίσθηκε η ανάγκη για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, καθώς και των τοπικών πρωτοβουλιών των πολιτών για την ενδυνάμωση των οικογενειακών και κοινωνικών δικτύων. Η σύσταση της Ομάδας καταδεικνύει την αναγκαιότητα στοχευμένου προγραμματισμού αντιμετώπισης των επιπτώσεων του COVID-19 στην ψυχική υγεία.