Ένα μήνυμα αναγνώρισης της γυναικείας δύναμης, ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αλλά και μια πρωτότυπη υπενθύμιση για την ανάγκη προληπτικών εξετάσεων και προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του πνεύμονα, που είναι κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες, δίνει το «FairLife- Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα», με Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Το Fairlife  επέλεξε ένα με λινκ στο YouTube  VIDEO στο οποίο πρωταγωνιστούν γυναίκες που μοιράζονται μαζί του το όραμα για έναν κόσμο χωρίς καρκίνο του πνεύμονα:  γυναίκες που βίωσαν τον καρκίνο του πνεύμονα και δίνουν το δικό τους μήνυμα δύναμης, γυναίκες παθολόγοι-ογκολόγοι, πνευμονολόγοι κ.ά., μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του φορέα, γυναίκες νοσηλεύτριες, ψυχολόγοι, γυναίκες-μέλη του Fairlife, δημοσιογράφοι υγείας και wellbeing, αλλά και εθελόντριες που υποστηρίζουν τους στόχους και το όραμα του Fairlife, ενώνουν τις φωνές τους για να ευαισθητοποιήσουν τις γυναίκες για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του πνεύμονα, γιατί «η ζωή θα πρέπει να κόβει την ανάσα, και όχι ο καρκίνος του πνεύμονα»!

Το βίντεο έχει την υποστήριξη των παρακάτω φορέων/επιστημονικών εταιρειών:

 

Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), «Γυναίκες στην Ογκολογία, W4O-Hellas», Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρείας (ΕΠΕ), Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής, Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας (ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α).

 

Μερικά από τα μηνύματα στο video του Fairlife:

 • Εγώ υπάρχω γιατί πρόλαβα…λίγο αργά αλλά τελικά πρόλαβα- είδα το θαύμα της επιστήμης- θέλω να προλάβεις κι εσύ – η ζωή σου αξίζει!
 • Ημέρα της γυναίκας. Ημέρα της δύναμης, ημέρα της ελπίδας, ημέρα της ενσυναίσθησης. Σήμερα μιλάμε δυνατά για τον καρκίνο του πνεύμονα: γιατί μας αφορά!
 • Με αγάπη για την γυναίκα, ταξιδεύουμε το μήνυμα ότι η πρόληψη είναι στάση ζωής
 • Καπνίζεις; Λάθος έκφραση. Σε καπνίζει το τσιγάρο
 • Ο καρκίνος του πνεύμονα μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα όπως ο καρκίνος του μαστού! Πώς; Με αξονική χαμηλής δόσης ακτινοβολίας!
 • Είμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα που παλεύει για τη ζωή της. Η νίκη απέναντι στον καρκίνο είναι η δική μας φροντίδα.
 • «Όταν τολμώ να νιώθω δυνατή και χρησιμοποιήσω αυτή τη δύναμη για να κάνω αληθινά τα οράματα μου, τότε γίνεται όλο και λιγότερο σημαντικό το αν φοβάμαι…»
 • Η ενημέρωση και η πρόληψη είναι γένους θηλυκού, το ίδιο και η δύναμη και η ελπίδα.
 • Κάθε μέρα έχει 24 ώρες, 1440 λεπτά. Ας αφιερώσουμε 5 (μόνο 5) λεπτά. Ας ακούσουμε το σώμα μας, ας μην αγνοήσουμε έναν επίμονο βήχα, μια ανεξήγητη κούραση. Αφουγκράσου το σώμα σου, μην αγνοείς τα σημάδια.
 • Όλες μαζί οι γυναίκες του Fairlife μοιράζεστε ένα μήνυμα ελπίδας και αγάπης, δίνοντας πνοή σε ένα όραμα
 • Nα είναι η ζωή εκείνη που θα κόβει την ανάσα και όχι ο καρκίνος του πνεύμονα!

 

«FAIRLIFE- ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ»

Ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας για τον καρκίνο του πνεύμονα «FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» δημιουργήθηκε στη μνήμη του Simon Βell, 57 ετών, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020.

Η αποστολή του FairLife L.C.C. είναι να υποστηρίξει τον ασθενή που πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα σε όλη τη δύσκολη διαδρομή του από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας, την πρόσβαση σε διαγνωστικές μεθόδους, κλινικές μελέτες, καθώς και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες.