Το νεότερο θύμα του κορονοϊού στην χώρα μας, είναι βρέφος 37 ημερών, το οποίο νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Το αγοράκι νοσηλευόταν εδώ και μέρες διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω πνευμονίας από COVID. Το βρέφος, το οποίο δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, εμφάνισε έντονα συμπτώματα λίγες μέρες μετά τη γέννησή του, ενώ είχε παρουσιάσει και αναπνευστικά προβλήματα. Αρχικά νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του ΓΝΠΑ «Η Αγία Σοφία» έως τις 18.02.2021, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του ΓΝΠ «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση  και διασωληνώθηκε στις 19.02.2021. Το νεογνό κατέληξε στις 7/3 σε ηλικία 37 ημερών.

Το νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο του βρέφους στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως έχει ζητηθεί από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή.