Κατά 20 θέσεις υποχώρησε η Ελλάδα αυτό το μήνα όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας σύμφωνα με την αξιολόγηση του πρακτορείου Bloomberg. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 40η θέση ανάμεσα σε 53 χώρες και την 17η ανάμεσα σε 20 ευρωπαϊκές χώρες ενώ τον προηγούμενο μήνα η χώρα μας ήταν 20η ανάμεσα στις 53 χώρες και 5η ανάμεσα στις 20 ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τη ίδια κατάταξη, τον μήνα Μάρτιο οι χώρες με τον μεγαλύτερο βαθμό ανθεκτικότητας απέναντι στην πανδημία είναι η Νέα Ζηλανδία (2 κρούσματα / 100.000,  5 θάνατοι σε ποσοστό ενός εκατ. ανθρώπων, 0.1% το ποσοστό των θετικών τεστ, 0.3% το ποσοστό των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί), η Σιγκαπούρη, η Αυστραλία, η Ταϊβάν, και το Ισραήλ το οποίο σκαρφάλωσε εννέα θέσεις στην κατάταξη του Bloomberg.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ που ακολουθούν μετά το Ισραήλ , σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Bloomberg βελτιώθηκαν ραγδαία στην κατάταξη αυτού του μήνα. Τα κριτήρια του Bloomberg βασίζονται στις εξής παραμέτρους: Κρούσματα, θνησιμότητα, ποσοστό θετικότητας των τεστ, εμβολιασμοί, αυστηρότητα του lockdown, κινητικότητα, πρόβλεψη για το μέλλον της οικονομίας, ανταπόκριση του συστήματος υγείας και δείκτης ανθρώπινης ανάπτυξης.