Τα Κεντρικά Εργαστήρια του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι από τα εργαστήρια παγκοσμίως και τα μόνα στην Ελλάδα που διαθέτουν πλέον το πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ανάλυσης ούρων UN-Series της Sysmex, το οποίο επιλέχθηκε κατόπιν σχετικού διαγωνισμού.

Πρόκειται για την πρώτη ρομποτική, αρθρωτή και πλήρως επεκτάσιμη πλατφόρμα ολιστικής διαχείρισης δειγμάτων ουρών η οποία συνδυάζει δυο διαφορετικές λειτουργίες: Γενική ανάλυση ούρων μέσω CMOS Signal Analysis Processing και Μικροσκοπική ανάλυση ούρων μέσω της κυτταρομετρίας ροής φθορισμού και μέσω της ψηφιακής ανάλυσης της απεικόνισης του δείγματος.

Ο συνδυασμός για πρώτη φορά των τριών διαφορετικών τεχνολογικών μεθόδων  σε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα όχι μόνο αναβαθμίζει σημαντικά την ημερησία δυνατότητα επεξεργασίας δειγμάτων ούρων, αλλά προάγει περεταίρω την ευαισθησία και ακρίβεια των αναλύσεων και παρέχει σημαντικά μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα στην διαλογή και τυποποίηση «δύσκολων» περιστατικών. Στα Κεντρικά Εργαστήρια του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Αθήνα ο νέος αναλυτής επεξεργάζεται 1.200 δείγματα ημερησίως και ο αντίστοιχος στη Θεσσαλονίκη 500 δείγματα την ημέρα. «Η συνεργασία μας με την Sysmex για το νέο σύστημα ανάλυσης αποτελεί το πρώτο βήμα μια σειράς αναβαθμίσεων που δρομολογούμε για το Εργαστήριο, το οποίο φιλοδοξούμε να αναδειχθεί ως σημείο αναφοράς και ως ένα από τα πλέον σύγχρονα της Ευρώπης», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Γεώργιος Ευ. Σπανός.