Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, αφού καταγράφηκαν για πρώτη φορά απ’ το ξέσπασμα της πανδημίας 4.340 νέες μολύνσεις.

Το σύνολο των τεστ που διενεργήθηκαν είναι 65.979 που επίσης αποτελεί τον υψηλότερο αριθμό τεστ σε μια ημέρα.

Από τα νέα κρούσματα, 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Στην Αττική εντοπίστηκαν 2.097, στη Θεσσαλονίκη 535, στην Κοζάνη 167, στην Αχαΐα 135 και στη Λάρισα. Στο μεταξύ, άλλοι 72 ασθενείς με Covid-19 κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο ενώ άλλοι 741 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, τo 83% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.688 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 402 . Τέλος 72 ακόμα συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Αττική, προκύπτει ότι η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής συνεχίζει να είναι πολύ πιεστική. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ έχουν τα νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ κορονοϊού, όπως το Κρατικό Νίκαιας, όπου μέχρι χθες νοσηλευόντουσαν εκτός ΜΕΘ 14 διασωληνωμένοι. Εκτός ΜΕΘ νοσηλεύονται, επίσης, στο «Θριάσιο» (5 ασθενείς), «Ελπίς» (4), «Ασκληπιείο» Βούλας (1) και «Αγία Όλγα».