Τη σφοδρότητα του τρίτου κύματος της επιδημίας Covid-19 αυτό το μήνα καταδεικνύουν τα στοιχεία των ελέγχων που έχει διενεργήσει το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, το οποίο αποτελεί ένα από μεγαλύτερα κέντρα ελέγχου Covid-19 στη χώρα, με περισσότερα από 190.000 μοριακά τεστ μέσα σε ένα χρόνο.

Η ομάδα του Εργαστηρίου ανέλυσε τα αποτελέσματα των ελέγχων και διαπίστωσε πως τον Μάρτιο του 2020  (όταν ξεκινούσε το πρώτο επιδημικό κύμα) 3,6% των δειγμάτων ανιχνεύονταν θετικά στο νέο κορονοϊό Sars-Cov2. Σήμερα, το ποσοστό θετικότητας βρίσκεται στο 5,77%, υψηλότερο και από αυτό του περασμένου Νοεμβρίου ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος ο χειρότερος μήνας. Όπως δείχνει η ανάλυση των στοιχείων, τον περασμένο Δεκέμβριο και Ιανουάριο, η επιδημία εμφάνισε σημεία ύφεσης, με ποσοστά θετικότητας μεταξύ 2,5% και 2,9%. Ωστόσο, το Φεβρουάριο άρχισαν να αυξάνονται τα δείγματα που εντοπίζονταν θετικά, τάση που συνεχίζεται για όλο το Μάρτιο. Πυρετός, βήχας και μυαλγίες είναι, συχνότερα, τα συμπτώματα που οδηγούν τους ασθενείς  στο εργαστήριο για έλεγχο. Σπανιότερα, αναφέρονται διάρροια, καταρροή και κεφαλαλγία.

Καταγράφεται επίσης ένα σημαντικό ποσοστό εξεταζόμενων με θετικό τεστ, αλλά χωρίς καθόλου συμπτώματα.

Κατά πλειονότητα, όσοι δεν έχουν συμπτώματα ζητούν να εξεταστούν, είτε επειδή ήρθαν σε επαφή με ασθενή, είτε επειδή το απαιτεί η εργασία τους.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διαθέτει πλήρη και αξιόπιστα διαγνωστικά εργαλεία για τον έλεγχο του κορονοϊού, σε κάθε στάδιο της επιδημίας και στον εμβολιασμό.

Τα  προγράμματα  BIOMED COVID-19 περιλαμβάνουν διαφορετικούς συνδυασμούς εξετάσεων, που  δίνουν τη δυνατότητα πλήρους διερεύνησης ενός πιθανού κρούσματος COVID-19.