Τουλάχιστον 50 θετικά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου της Λαμίας, προκαλώντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές.Τα περιστατικά αφορούν νεοσύλλεκτους που εισήλθαν στο στρατόπεδο μεταξύ 16 – 19 Μαρτίου.  Όπως έγινε γνωστό, όλοι οι νεοσύλλεκτοι έκαναν στην αρχή rapid tests, τα οποία αποδείχθηκαν αρνητικά. Ωστόσο, πριν από 4 ημέρες κάποιοι άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου.  Τα rapid tests  επαναλήφθηκαν και διαπιστώθηκε ότι 50 άτομα ήταν θετικά στον ιό, με την πλειονότητα να έχει ελαφρά συμπτώματα.  Στη συνέχεια, στο στρατόπεδο μετέβη λοιξωξιολόγος, τα κρούσματα μεταφέρθηκαν σε διαφορετικό θάλαμο από τους υπόλοιπους, ενώ τηρούνται όλα τα γνωστά μέτρα του ΕΟΔΥ.

Εν των μεταξύ στο σύνολο της επικράτειας, οι αριθμοί των νέων λοιμώξεων COVID-19 συνεχίζουν να σοκάρουν με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει χθες 3.491 νέα κρούσματα, 755 διασωληνωμένους και 67 ακόμα θανάτους. Από τα νέα κρούσματα τα 1649 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 467 στη Θεσσαλονίκη, όπου και οι μετρήσεις στα λύματα προκαλούν ανησυχία, αφού έδειξαν αύξηση του ιικού φορτίου κατά 61%.

Χθες ο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα της γονιδιωματικής ανάλυση σε 606 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 9 Ιανουαρίου έως 23 Μαρτίου του 2021. Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας,

Κρήτης και Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Κέρκυρας και Λέσβου. Εντοπίστηκαν 475 με το βρετανικό στέλεχος (με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται πλέον στα 3.373), καθώς και 3 με τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή.