Ο Εθνικός Οργανισμός φαρμάκων, μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησης των αιτιών του θανάτου της 65χρονης  αμέσως μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca, ανακοίνωσε ότι ο θάνατος δεν φαίνεται να σχετίζεται με τον εμβολιασμό. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρονται τα εξής:

«Με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται – πλην του πορίσματος – και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα».

Ωστόσο ο ιατροδικαστής της οικογένειας της θανούσας, μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε τα εξής: «Όταν κατά τη διάρκεια ιατροδικαστικής εξέτασης υπάρχουν τρεις ιατροδικαστές που δεν μπορούν να αποφανθούν για την αιτία θανάτου, ο κώδικας δεοντολογίας λέει ότι διενεργούμε ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Είναι προσωρινή τοποθέτηση αυτή του ΕΟΦ. Παλαιό έμφραγμα σημαίνει ότι στο μυοκάρδιο εντοπίσαμε ουλές», είπε αρχικά ο κ. Αλεξάνδρου, για να συνεχίσει: «Το πνευμονικό οίδημα δεν είναι αιτία θανάτου, είναι αποτέλεσμα. Χρονικά το περιστατικό έλαβε χώρα μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό».