Την Παρασκευή 16 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 19 Απριλίου θα ανοίξει σταδιακά η διαδικασία για τον εμβολιασμό των πολιτών με νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ηλικίας από 18 έως 59 ετών, όπως ανέφερε σήμερα ο Γ.Γ. Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο ΓΓ: “Με βάση τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει, την επόμενη Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 μέχρι τη Δευτέρα 19 Απριλίου, θα προχωρήσουμε σταδιακά το άνοιγμα της επόμενης ομάδας που είναι η ομάδα με τους συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού των ηλικιών από 18-59.
Θα ήθελα να εξηγήσω εδώ, ότι το άνοιγμα της ομάδας αυτής θα γίνει σταδιακά, ανάλογα με το νόσημα. Παραδείγματος χάρη, κάποιος με σακχαρώδη διαβήτη μπορεί να ανοίξει την Παρασκευή, μπορεί να ανοίξει το Σάββατο. Το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά, αφορά 800.000 συμπολίτες μας και ανάλογα με τα νοσήματα θα ξεκινήσει από την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.
Επίσης, την επόμενη εβδομάδα, την Τετάρτη 21 Απριλίου θα προχωρήσουμε στις επόμενες ομάδες, σύμφωνα και με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και έτσι θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι συμπολίτες μας της ηλικιακής ομάδας 55-59.
Ακολούθως, το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας της ηλικιακής ομάδας 50-54“, ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.