Διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης με τον Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ Κων/νο Τσαγκαρόπουλο και την κ. Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παυλίνα Καρατσιώτου, αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει ενόψει της «γνωστοποίησης» των στοιχείων των ιατρών — μελών των Επιτροπών των ΚΕΠΑ.

Από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη τονίστηκε πως η γνωστοποίηση αυτών των ονομάτων δεν είναι αναγκαία για την άσκηση του δικαιώματος κάθε πολίτη-ασθενή να προσφύγει στη δικαιοσύνη ή κάποιο άλλο δικαίωμα του. Επιπλέον η γνώση των ονομάτων των ιατρών δεν διασφαλίζει κάποιο συμφέρον του, καθώς ο ασθενής έχει δικαίωμα να προσφύγει έτσι κι αλλιώς στη δικαιοσύνη ή στη δευτεροβάθμια επιτροπή ανεξάρτητα από το αν γνωρίζει ή όχι τα ονόματα των ιατρών. Σε τίποτα δεν εισφέρει η γνωστοποίηση των ονομάτων παρά μόνο αποτελεί ένα μοχλό πίεσης, ώστε ο ιατρός να πιέζεται για να βγάλει μια απόφαση προς όφελος του ασθενούς, ώστε να μην έχει εμπλοκή με τη δικαιοσύνη ή με τον ίδιο τον ασθενή. Το ζητούμενο είναι να ωφελούνται εκείνοι που πράγματι το δικαιούνται.

Από την πλευρά του ο κ. Τσαγκαρόπουλος επεσήμανε ότι ο ΕΦΚΑ και η ΓΓΚΑ θα λάβουν την πρωτοβουλία για την με ρητή νομοθετική ρύθμιση απαλλαγή των ιατρών από κάθε ευθύνη, ως εκ της ιδιότητάς τους των ελεγκτών, ώστε απερίσπαστοι να αποφαίνονται στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.