Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαγόρασε την εταιρεία AI Nuance έναντι 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να ενισχύσει την διείσδυσή της στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Πρόκειται για μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογίας ομιλίας και με την εξαγορά αυτή ενισχύεται η στρατηγική καθετοποιημένου cloud για μεγάλους τομείς της οικονομίας, όπως της υγειονομικής περίθαλψης. Η συμφωνία προέκυψε ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης συνεργασίας των δύο εταιρειών το 2019 για την αυτοματοποίηση κλινικών διοικητικών εργασιών, όπως η τεκμηρίωση.

«Αυτή η εξαγορά φέρνει την τεχνολογία μας απευθείας στον ιατρό και στον ασθενή, που είναι κεντρικοί πόλοι σε όλη την παροχή υγειονομικής περίθαλψης. Η εξαγορά θα επεκτείνει επίσης την ηγετική μας θέση στη διακλαδική βιομηχανία AI και στη βιομετρική ασφάλεια », δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella σε τηλεφωνική κλήση με εκπρόσωπο του πρακτορείου Reuters. Το Nuance, γνωστό για την πρωτοποριακή τεχνολογία ομιλίας του, βρίσκεται στη μέση μιας άνευ προηγουμένου στρατηγικής ανάκαμψης τα τελευταία χρόνια υπό την ηγεσία του CEO Mark Benjamin και έχει αποκτήσει ένα μοναδικό πλεονέκτημα στο μέτωπο της υγειονομικής περίθαλψης. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Microsoft μπορεί να ενσωματώσει περαιτέρω την τεχνολογία ομιλίας της Nuance σε όλο το καταναλωτικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα τα επόμενα χρόνια.

Με δραστηριότητες σε 28 χώρες, η εταιρεία με έδρα το Μπέρλινγκτον της Μασαχουσέτης, κατέγραψε έσοδα 1,5 δισ. δολαρίων στη χρήση 2020. Η εταιρεία δήλωσε ότι εξυπηρετεί το 77% των νοσοκομείων των ΗΠΑ, παρέχοντας έξυπνες λύσεις, όπως κλινική αναγνώριση ομιλίας, η ιατρική μεταγραφή και η ιατρική απεικόνιση.