Διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα για τον ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων και των σχετιζόμενων με αυτόν καρκίνων με τίτλο: «Aς δώσουμε τέλος στο καρκίνο που προκαλεί ο ιός HPV», διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ.

Η Ημερίδα, η οποία θα  πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 15 Απριλίου 2021, 16:00-19:00, διεξάγεται στο πλαίσιο της εκστρατείας της ΕΛΛΟΚ για την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την πρόληψη των καρκίνων που προκαλεί ο Ιός των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV), η οποία ξεκινά τον Απρίλιο με την δημοσίευση σχετικού ενημερωτικού & εκπαιδευτικού υλικού, στην ιστοσελίδα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον τύπο.

Η εκστρατεία απευθύνεται κατά κύριο λόγο στο νεαρό πληθυσμό της χώρας και τους γονείς που έχουν παιδιά σε μικρές ηλικίες και την εφηβεία, δεδομένου ότι σε αυτές τις ηλικίες μπορεί να ξεκινήσει και να έχει θεαματικά αποτελέσματα η πρόληψη.

Με τη χρήση ενός έξυπνου QUIZ γνώσεων το οποίο προσφέρει βασικές πληροφορίες, ενώ παράλληλα παραπέμπει σε λεπτομερή ενημέρωση το συμμετέχοντα, η εκστρατεία έχει στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον και να του δώσει τη δυνατότητα να αναζητήσει έγκυρες πληροφορίες. Επιπλέον με το ίδιο σκεπτικό  έχει ετοιμαστεί ένα ενημερωτικό video το οποίο δίνει με διαφορετική προσέγγιση κίνητρο στο κοινό να αναζητήσει πληροφορίες και ενεργήσει κατάλληλα και έγκαιρα, ώστε μέσω της πρόληψης να επιτύχει υψηλό επίπεδο ασφάλειας από συγκεκριμένους τύπους καρκίνου για όλη του τη ζωή.