Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι το Νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή από το Υπουργείο Εργασίας δεν περιλαμβάνει οποιαδήποτε ρύθμιση στην λειτουργία φαρμακείων και e-shops  την Κυριακή, έδωσε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τα Προεδρεία των  Υγειονομικών Συλλόγων. Ο Υπουργός ήταν κατηγορηματικός ότι δεν αφορά τα φαρμακεία απαντώντας σε επίμονα ερωτήματα τόσο του Προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολου Βαλτά, όσο και του Γενικού Γραμματέα, Σεραφείμ Ζήκα.

Στη συζήτηση ο Υπουργός Εργασίας και ο Διοικητής του ΕΦΚΑ διαβεβαίωσαν ότι το πολύ εντός δύο μηνών θα γίνεται ηλεκτρονικά και άμεσα η έκδοση των συντάξεων. Για τον λόγο αυτό ζητήθηκε η συμβολή των Δευτεροβάθμιων Οργάνων

( ΠΦΣ, ΠΙΣ, ΕΟΟ) καθώς και των τοπικών Συλλόγων των Υγειονομικών για την ενημέρωση της νέας πλατφόρμας του ΕΦΚΑ  μέσω της οποίας θα γίνεται διασταύρωση και επαλήθευση των στοιχείων που απαιτούνται για την άμεση και ακριβή απονομή της σύνταξης.

Ο κ. Χατζηδάκης και κ. Χάλαρης τόνισαν ότι χθες εκκαθαρίστηκαν συντάξεις του Οκτωβρίου του 2020 ενώ ακριβώς ένα χρόνο πριν η καθυστέρηση στην εκκαθάριση έφτανε τα τέσσερα χρόνια. Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας υπολειτουργίας των Περιφερειακών Παραρτημάτων του ΕΦΚΑ, όπως και τα προβλήματα που αφορούν στην εκκαθάριση των ατομικών ασφαλιστικών φακέλων των υγειονομικών του πρώην ΤΣΑΥ. Επίσης, τέθηκε εκ μέρους των συμμετεχόντων το θέμα των μειώσεων των συντάξεων των Υγειονομικών , το ύψος των οποίων δεν είναι αντίστοιχο των εισφορών που έχουν καταβάλει.