Μετά από σχετική πρωτοβουλία του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, όλες τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας θα διενεργηθούν rapid test σε ιερείς και το προσωπικό των Ιερών Ναών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, από τα κλιμάκια του ΙΣΑ και της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο της Δράσης ο κ. Πατούλης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα βρίσκονται τη Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να εποπτεύσουν τη διαδικασία των ελέγχων στους ιερείς και το προσωπικό της Μητρόπολης.

Επισημαίνεται πως στους ελέγχους που θα διενεργηθούν στους Ναούς(ακολουθεί σχετικό πρόγραμμα), κατόπιν και σχετικής εγκυκλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, εκτός από το προσωπικό των συγκεκριμένων Ναών, θα συμμετέχει το προσωπικό και των όμορων Ενοριών.

Με αφορμή την έναρξη της Δράσης ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Με τη συνεργασία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου συνδράμουμε έμπρακτα στο άνοιγμα των εκκλησιών με ασφάλεια. Δυναμώνουμε την πρόληψη, προστατεύουμε τους πολίτες και αυτές τις Άγιες Μέρες του Πάσχα».