Μήνυμα με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτριών – Νοσηλευτών απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) Dr. Αντώνιος Αυγερινός, αποτίοντας «φόρο» τιμής και ευγνωμοσύνης στο τεράστιο ανθρωπιστικό έργο – λειτούργημα της νοσηλεύτριας και του νοσηλευτή. Όπως αναφέρει στο μήνυμά του: “Νιώθω υπερήφανος ως Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, διότι η ιστορία του νοσηλευτικού επαγγέλματος στη χώρα μας είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ).

Ο Ε.Ε.Σ, όπως πάντα πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση των προκλήσεων των καιρών, προβαίνει το 1911 στην ίδρυση Πρακτικής Σχολής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Νοσοκόμων , με την επωνυμία «Σχολή Νοσοκόμων Αδελφών του Ε.Ε.Σ», θέτοντας τα θεμέλια για ένα αξιοθαύμαστο νοσηλευτικό έργο.

Οι Ερυθροσταυρίτισες νοσοκόμες – νοσηλεύτριες, με σεβασμό στις θεμελιώδεις αρχές ανθρωπισμού, με επιστημονική κατάρτιση και τεράστια εμπειρία στέκονται αρωγοί του Ελληνικού κράτους στην μεγάλη διαχρονική του πορεία.

Επί δεκαετίες μέχρι και σήμερα, εργάζονται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αυταπάρνηση, επαγγελματισμό και αγάπη, συνδράμοντας στην αποτελεσματική επικουρία των υγειονομικών υπηρεσιών όλης της διευρυμένης ανθρωπιστικής αποστολής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Συγχαίρω και χαιρετίζω, όλες τις νοσηλεύτριές μας, σε όλη την Επικράτεια, για τον εξαίρετο επαγγελματισμό, το ήθος και τις αξίες τους και σας διαβεβαιώνω ότι, ως Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να παραμείνει αναμμένη η φλόγα της Ερυθροσταυρίτισσας νοσηλεύτριας”, καταλήγει ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.