Για την αντιμετώπιση της πανδημίας και το άνοιγμα της χώρας μίλησε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, στη συζήτηση με τίτλο «Committing to structural reform for the next generations», στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Όπως τόνισε, «δεν πρέπει να συγκρίνουμε το 2020 με το 2021», καθώς φέτος έχουμε γνώση, έχουμε αφομοιώσει τα προστατευτικά μέτρα, έχουμε το εμβόλιο και πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα διάγνωσης. «Η χώρα μπορεί να κάνει το άνοιγμα, το άλμα προς το άνοιγμα της αγοράς και του τουρισμού», πρόσθεσε τονίζοντας ότι τα κρούσματα είναι σε πτωτική τάση, ενώ κάλεσε όσους συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν άμεσα. Όσον αφορά στον τουρισμό, απάντησε ότι «η Ελλάδα εφαρμόζει ένα σχέδιο συνεκτικό και ασφαλές για τους τουρίστες που θα επιλέξουν τη χώρα μας» και πρόσθεσε ότι το άνοιγμα αυτό το μήνα θα είναι σταδιακό και τον Ιούνιο ακόμα πιο μεγάλο. Σχετικά με τα εμβόλια και τη μη-ανανέωση της συνεργασίας της ΕΕ με την AstraZeneca, τόνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα εμβολίων, έχουμε παραγγείλει υπερπολλαπλάσια εμβόλια από αυτά που χρειαζόμαστε».

«Στόχος να έχουμε πιάσει αρχές Φθινοπώρου την ανοσία του πληθυσμού και στη συνέχεια θα κοιτάξουμε το θέμα των μεταλλάξεων» καθώς και αν θα χρειαστούν επαναληπτικά εμβόλια, είπε ο κ. Σκέρτσος.

Μίλησε για τη σημαντική ενίσχυση του συστήματος υγείας και τόνισε ότι «το Ελλάδα 2.0 είναι η νέα καλύτερη εκδοχή της χώρας μας».