Τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας έδειξαν μείωση θανάτων και κρουσμάτων  Covid-19  παγκοσμίως,  δίνοντας έτσι τις πρώτης ενδείξεις σταθεροποίησης της πανδημίας για πρώτη φορά μέσα στο 2021. Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε παγκοσμίως  μείωση των θανάτων από Covid-19 κατά 12% και των νέων κρουσμάτων κατά 4%, σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα.

Παράλληλα τα στοιχεία στη χώρα μας δείχνουν ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει βελτιωθεί σημαντικά με την ΠΟΕΔΗΝ να κάνει λόγο ακόμα και για μείωση των εισαγωγών πάνω από 60%.  Μέχρι χθες οι εισαγωγές είχαν πέσει κάτω από τις 300 ωστόσο σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, σημειώθηκε μια μικρή αύξηση των εισαγωγών που άγγιξαν τις 318 και έτσι, ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι πλέον 313 ασθενείς. Ωστόσο τα εξιτήρια είναι σταθερά περισσότερα. Η πληρότητα των ΜΕΘ βρίσκεται πλέον στο 72% και των απλών κλινών CoViD στο 38%.

Για το σύνολο της επικράτειας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 1.402 νέα κρούσματα εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι νέοι θάνατοι ασθενών ανήλθαν σε 56, σημειώνοντας μικρή άνοδο σε σχέση με χθες που ήταν 50. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχεται πλέον σε 647, από 656 χθες. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 78 έτη.