Σταματούν οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της COVID-19, στα νοσοκομεία του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, σύμφωνα με ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι διοικήσεις τους, μετά από σχετική εντολή του υπουργείου Υγείας.  Συγκεκριμένα οι σχετικές ανακοινώσεις έχουν ως εξής:  «Από την Διοίκηση του Γ.Ν Αιτωλ/νίας – Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ανακοινώνεται ότι μετά από σχετική εντολή του Υπουργείου Υγείας από Τετάρτη 19/05/2021 αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο Johnson   στο Νοσοκομείο μας μέχρι νεωτέρας».

«Από την διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου, γίνεται γνωστό ότι, κατόπιν εντολής του Υπουργείου Υγείας, αναστέλλονται από 19/5/2021 οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson στο Νοσοκομείο Αγρινίου μέχρι νεωτέρας».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση, αρχικά, είχε ανακοινώσει ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson, επειδή είναι μονοδοσικό και δεν χρειάζεται ειδικούς τρόπου μεταφοράς και συντήρησης, θα χορηγούνταν στο πλαίσιο προγραμμάτων κατ΄οίκον εμβολιασμών για άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν σε εμβολιαστικά κέντρα. Ωστόσο στη συνέχεια αποφασίστηκε να χορηγηθεί στους κατοίκους των νησιών προκειμένου να προλάβουν να εμβολιαστούν εν όψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου.