Μερική επάνοδο στην κανονικότητα απολαμβάνουν από χθες οι Γάλλοι μετά από έξι μήνες περιορισμών, καθώς ξανάνοιξαν  μπαρ, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα.

Ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFM μετέδωσε εικόνες του Μακρόν και του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ να πίνουν καφέ στον υπαίθριο χώρο ενός καφέ , με το Μακρόν να δηλώνει: «Οι αριθμοί βρίσκονται στη σωστή πορεία». Υπενθυμίζεται ότι από το Μάρτιο του 2020 έχει καταγράψει σχεδόν 108.000 νεκρούς από την COVID-19, ωστόσο τις τελευταίες 4 βδομάδες οι νέες λοιμώξεις επιβραδύνονται συνεχώς και οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και τα μουσεία μπορούν και πάλι να υποδέχονται το κοινό –που θα φοράει μάσκα– με μέγιστα όρια χωρητικότητας.

Ωστόσο, ενώ οι Άγγλοι, για παράδειγμα, μπορούν πλέον από τη Δευτέρα να δειπνούν στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων και να πηγαίνουν στις παμπ, στη γαλλία οι εσωτερικές αίθουσες των εστιατορίων δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν παρά στις 9 Ιουνίου στο 50% της χωρητικότητάς τους, αλλά πάντα με 6 άτομα το πολύ σε κάθε τραπέζι, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 23:00. Τα εστιατόρια και τα καφέ θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν στο 100% της χωρητικότητάς τους στις 30 Ιουνίου.