Σύμφωνα με το χθεσινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ την εβδομάδα 17 έως 23 Μαΐου καταγράφηκε αξιοσημείωτη αύξηση ιικού φορτίου, στα αστικά λύματα της Λάρισας και του Βόλου . Στην έκθεση του Οργανισμού επισημαίνεται πως παρατηρήθηκαν πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 10 έως 16 Μαΐου, στις επτά από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι καθαρά πτωτικές μεταβολές κυμάνθηκαν από -78% στην Αλεξανδρούπολη έως -35% στη Θεσσαλονίκη. Στην Περιφέρεια Αττικής το ιικό φορτίο παρουσίασε μη σημαντική μεταβολή (-5%) παραμένοντας ουσιαστικά σταθερό.

Αύξηση των νέων λοιμώξεων στην επικράτεια, ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, τα  νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.433, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι αγγίζει πλέον τους 556, από 563 την προηγούμενη μέρα. Το 62,1% είναι άνδρες, η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη, ενώ τo 84,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 194, με τον μέσο όρο εισαγωγών του επταημέρου να είναι 251 ασθενείς. Τέλος άλλοι 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από την έναρξη της πανδημίας να ανέρχεται πλέον σε 11.872. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη.