Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στέκεται για άλλη μια φορά στο πλευρό της Ομάδας Αιγαίου, στηρίζοντας έμπρακτα το έργο της στα μικρά και ακριτικά νησιά της χώρας.

Η Ομάδα Αιγαίου διοργάνωσε τον 27ο  Διάπλου του Αιγαίου Πελάγους από 13 έως 24 Μαΐου. Οι εθελοντές της Ομάδας Αιγαίου βρέθηκαν για μια ακόμη φορά κοντά στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών  εξετάσεων, αλλά και για την προσφορά  ιατρικού εξοπλισμού και εκπαιδευτικού υλικού για σχολεία και άλλα έργα υποδομής.

Φέτος, η Ομάδα Αιγαίου επισκέφθηκε τα νησιά Φούρνους, Αγαθονήσι, Αρκιούς, Λειψούς, Πάτμο, Κίναρο, Αμοργό, Φολέγανδρο, Κουφονήσι.

Για την ασφαλή ολοκλήρωση του 27ου Διάπλου, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ κάλυψε όλους τους ελέγχους Covid-19 για τους εθελοντές της Ομάδας.

Προσφέρθηκαν μοριακά και rapid τεστ κορονοϊού πριν την αναχώρηση για τον Διάπλου, ώστε η Ομάδα να μπορεί με ασφάλεια να προσφέρει τις υπηρεσίες της. Oι ίδιοι έλεγχοι πραγματοποιούνται και μετά την επιστροφή, ώστε όλοι να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.

Τα πιστοποιημένα Εργαστήρια του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, αποτελούν σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ελέγχου Covid-19 στη χώρα, με πάνω από 200.000 μοριακά τεστ από την αρχή της πανδημίας. Στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διενεργείται όλο το φάσμα εξετάσεων που αφορούν την πανδημία, ενώ οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας.