Μιλώντας χθες το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, δήλωσε για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα: «Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες είμαστε κοντά στο 70% ή και πάνω από το 70%. Μαζί με τα προγραμματισμένα ραντεβού. Όταν ολοκληρωθούν αυτοί οι εμβολιασμοί θα είμαστε κοντά στο 70%».  Πρόσθεσε δε, ότι εξετάζεται η κατάργηση της  υποχρεωτικής διενέργειας των self test στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Αναφορικά με το άνοιγμα όλων των εμβολίων για την ηλικιακή ομάδα 30-34 το Σάββατο 29/5, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι κλείστηκαν πάνω από 110.000 ραντεβού σε μία μέρα. «Μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή σε αυτή την κατηγορία. Από τους 680.000 που ανήκουν στους 30-34, μεγάλος αριθμός έχει ήδη εμβολιαστεί στις κατηγορίες που προηγήθηκαν».

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, γνωστοποίησε επίσης, ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό τον ανθρώπων που δεν μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους. «Όποιος θέλει να εμβολιαστεί θα διευκολυνθεί με κάθε τρόπο σε αυτό» είπε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθούν στην επιχείρηση του εμβολιασμού και τα φαρμακεία.