Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν οι καθυστερήσεις στις παραλαβές των εμβολίων αναγκάζουν και σε άλλο ρυθμό την οικοδόμηση του τείχους ανοσίας στη χώρα μας, ο Γενικός Γραμματέας ΠΦΥ, Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι «ο στόχος των εμβολιασμών καθορίζεται πάντα με βάση τις παραδόσεις. Συγκεκριμένα, εμείς υπολογίσαμε τον στόχο που έχουμε με πολύ χαμηλές παραδόσεις από την Johnson & Johnson. Άρα οτιδήποτε περισσότερο μας έρθει, θα αυξήσει αυτό το στόχο. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος σε γενικές γραμμές του τείχους ανοσίας εντός του καλοκαιριού θα επιτευχθεί». Ο κ. Θεμιστοκλέους προέβη επίσης στην ανακοίνωση ότι  από την ερχόμενη Πέμπτη 10 Ιουνίου θα ανοίξει η εμβολιαστική πλατφόρμα στους πολίτες 25-29 ετών για τα τρία εμβόλια (Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson, αλλά όχι AstraZeneca). Ανέφερε επίσης ότι στη συντριπτική πλειοψηφία της χώρας τα ραντεβού είναι  καλυμμένα στο 100%. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αττική, η μεγαλύτερη Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, που έχει 100% πληρότητα στο ραντεβού Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, είπε.

Για τις παραδόσεις από τις εταιρείες ανέφερε ότι παραμένουν όπως είχαν ανακοινωθεί στην προηγούμενη ενημέρωση, και εξακολουθούμε να περιμένουμε επιβεβαίωση για τις παραδόσεις της Johnson & Johnson για το μήνα Ιούνιο. Μας έχει δώσει μόνο παραδόσεις πρώτης εβδομάδας.

Σε σχέση με το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι εξελίσσεται στις περισσότερες περιοχές πολύ καλά. Αυτή τη στιγμή έχουμε το μέσο όρο εμβολιασμού σε όλα τα νησιά κάτω των 10.000 κατοίκων, στο 61% στους εμβολιασμένους με τουλάχιστον μία δόση και στο 54% στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς.