Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Π.Ε. Χανίων ανακοίνωσε ότι το προσεχές διάστημα επίκειται η άμεση δημοπράτηση του του κληροδοτήματος «Μαλινάκη» για την επέκταση της Ψυχιατρικής Κλινικής, η οποία αφορά νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και τη δημιουργία τριάντα (30) νέων κλινών, είκοσι (20) ανοιχτής νοσηλείας  και δέκα (10) κλειστής νοσηλείας, προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ. Επίσης, ενισχύονται οι υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας στην Π.Ε. Χανίων με προσλήψεις. Ειδικότερα, ενισχύεται το Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», με πρόσληψη ενός επικουρικού  Ψυχιάτρου που θα ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Περαιτέρω,  ενισχύεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας με προκήρυξη θέσης ενός  μόνιμου Παιδοψυχιάτρου καθώς και  η Κινητή Μονάδα του με όχημα και οδηγό, μέσω του τακτικού προϋπολογισμού της 7ης ΥΠΕ.

Τέλος, ενισχύονται η Ψυχιατρική Κλινική και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας με νοσηλευτικό προσωπικό, μέσω της ήδη δρομολογημένης διαδικασίας πρόσληψης ειδικευομένων νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας στις Ψυχιατρικές δομές της χώρας. Η σχετική νομοθετική διάταξη συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή άμεσα.