Με ανακοίνωσή του, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, κάνει λόγο για  παραπληροφόρηση και παράφραση των δηλώσεων ειδικού του, σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε σε ιταλική εφημερίδα.

«Υπήρξαν πολλά άρθρα το Σαββατοκύριακο που περιείχαν παραπληροφόρηση σχετικά με τις επιστημονικές εκτιμήσεις του EMA σχετικά με το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca» αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΜΑ και συνεχίζει: «η θέση του EMA σχετικά με αυτό το εμβόλιο είναι σαφής: η ισορροπία οφέλους-κινδύνου είναι θετική και το εμβόλιο παραμένει εγκεκριμένο σε όλους τους πληθυσμούς». Ο Οργανισμός επισημαίνει ότι έχει ζητηθεί από την εφημερίδα επίσημη διόρθωση ενώ το εν λόγω άρθρο έχει ήδη αναθεωρηθεί.

«Προς το συμφέρον της ορθής και βασισμένης σε στοιχεία αναφοράς, σας ζητάμε να ενημερώσετε άρθρα που περιέχουν ψευδείς πληροφορίες, ώστε να αντικατοπτρίζουν την αμετάβλητη θέση του EMA για το εμβόλιο της AstraZeneca» σημειώνεται. Τέλος, ο ΕΜΑ τονίζει ότι εάν αλλάξουν οι συστάσεις, θα το κοινοποιήσει με διαφανή, ενεργό τρόπο στα μέσα ενημέρωσης και στο κοινό.