Η νοτιοκορεάτικη φαρμακοβιομηχανία Celltrion Inc ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα από την πειραματική της θεραπεία αντισωμάτων κατά της COVID-19, η οποία, όπως σημείωσε, είναι ασφαλής και μειώνει την περίοδο θεραπείας κατά σχεδόν πέντε ημέρες στην Φάση 3 παγκόσμιων κλινικών δοκιμών της. Οι δοκιμές, στις οποίες μετέχουν 1.315 άνθρωποι, ξεκίνησαν από τον Ιανουάριο σε 13 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας, των ΗΠΑ, της Ισπανίας και της Ρουμανίας, διευκρινίζει η Celltrion σε ανακοίνωσή της.

Η εν λόγω θεραπεία αυτή επιβράδυνε τα σοβαρά συμπτώματα της COVID-19 σε περισσότερους από το 70% των ασθενών, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας υψηλού κινδύνου με υποκείμενα νοσήματα. Επίσης μείωσε την περίοδο ανάρρωσης κατά 4,9 ημέρες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τον Φεβρουάριο η Νότια Κορέα ενέκρινε υπό όρους την θεραπεία αυτή αντισωμάτων, καθιστώντας την την πρώτη τοπικής παρασκευής θεραπεία για τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός που έλαβε τέτοια έγκριση στη χώρα. Η εταιρεία σημείωσε ότι θα επιδιώξει την πλήρη έγκρισή της βάσει των αποτελεσμάτων των δοκιμών.

Οι μετοχές της Celltrion αυξήθηκαν ως και 5,6% στις συναλλαγές χθες το πρωί, σε σύγκριση με μια πτώση τους 0,3% στην ευρύτερη αγορά.