Στη χρόνια ανεπάρκεια, οι νεφρώνες, τα μικροσκοπικά φίλτρα δηλαδή που περιέχει το κάθε νεφρό, αρχίζουν να καταστρέφονται και από ένα σημείο και μετά ανεπαρκούν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιτελέσουν σωστά τον ρόλο τους. Αν δεν αντιμετωπιστεί η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για τη ζωή του ασθενούς. Όταν ένα άτομο αντιμετωπίζει τόσο σοβαρή χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, οι επιλογές που έχει είναι:

-Η αιμοκάθαρση. Είναι μία διαδικασία, όπου κάθε δεύτερη μέρα ένα μηχάνημα φιλτράρει και καθαρίζει τον οργανισμό από τα απόβλητα που δεν μπορούν να απομακρύνουν τα νεφρά. Αυτό δεν αποτελεί θεραπεία, αλλά πρακτικά υποκαθιστά τη λειτουργία των νεφρών.

-Η μεταμόσχευση του νεφρού. Είναι η καλύτερη επιλογή. Το πρόβλημα είναι ο χρόνος εύρεσης μοσχεύματος που συνήθωςείναι μεγάλος.

Η DEMO ΑΒΕΕ ξεκίνησε να παράγει τα πρώτα της προϊόντα για αιμοκάθαρση το 1996 μέσω μιας πλήρους σειράς αιμοδιαλυτών. Το 1997 η εταιρεία ξεκίνησε τη διανομή κορυφαίων ιατροτεχνολογικών προιόντων αιμοδιάλυσης. Αυτά περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, συσκευές αιμοδιάλυσης, φίλτρα αιμοδιάλυσης, βελόνες αγγειακής προσπέλασης, καθετήρες, αιμοστατικούς επιδέσμους και γραμμές αίματος. Κατά τη διάρκεια του 2005, η εταιρεία  ξεκίνησε την παραγωγή τριών διαλυμάτων αιμοδιαδιήθησης. Από 2010 προωθεί παράγοντα ερυθροποίησησης και τα τελευταία  χρόνια  σκευάσματα  για την αντιμετώπιση του δευτεροπαθούς υπερθυροειδισμού  και φωσφοροδεμευτικό. Τα παραπάνω καθιστούν  την DEMO ΑΒΕΕ έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στον τομέα της νεφρολογίας στην Ελλάδα.