Το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε αυτούς που έχουν νοσήσει και θα κάνουν μία δόση του εμβολίου κατά της COVID-19,  θα είναι έτοιμο την επόμενη Τετάρτη, δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο ΓΓ ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους, στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου.

Ανακοίνωσε επίσης ότι από την προηγούμενη Παρασκευή ξεκίνησε η διαδικασία στα ΚΕΠ, όπου οι πολίτες που έχουν πραγματοποιήσει την πρώτη δόση στο εξωτερικό, μπορούν με το πιστοποιητικό του εμβολιασμού από την ξένη χώρα να προσέρχονται στο ΚΕΠ. Εκεί θα καταχωρείται ο εμβολιασμός και θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για τη δεύτερη δόση. Επιπλέον, ανέφερε ότι λόγω των αλλαγών που έχουμε στην αποθήκευση των εμβολίων, μειώθηκε το διάστημα που κάποιος δεν μπορεί να κλείσει ραντεβού εάν ακυρώσει ή αλλάξει το ραντεβού του περισσότερες από τρεις φορές, σε 6 μέρες .

Επίσης, ο κ. Θεμιστοκλέους, ενημέρωσε  ότι με το άνοιγμα σε όλες τις ηλιακές ομάδες, στους πολίτες άνω των 18 ετών για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, από εδώ και στο εξής τα εμβολιαστικά κέντρα μπορούν να καλέσουν οποιονδήποτε πολίτη άνω των 18 ετών στις αδιάθετες δόσεις. Για τους πολίτες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη και δεν έχουν εμβολιαστεί, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι έχουν προγραμματιστεί  εκ νέου ραντεβού και θα σταλεί sms. Αυτό θα γίνεται σταδιακά, άρχισε από χθες το βράδυ, με το προτεινόμενο νέο ραντεβού, έτσι ώστε αν θέλουν να το επιβεβαιώσουν και να εμβολιαστούν.