«Ο εμβολιασμός είναι και ο μοναδικός τρόπος που έχουμε για έξοδο από την κρίση. Και πρέπει όλος ο κόσμος να προχωρήσει για να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου, μετά την επίσκεψή της στο mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας». Η Επίτροπος, επισκέφθηκε χθες την Αθήνα όπου και συναντήθηκε με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να συζητηθεί η στρατηγική της Ε.Ε. για τα εμβόλια και η πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού.

Κατά την επίσκεψή της mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας»,  περιηγήθηκε στους χώρους του εμβολιαστικού κέντρου, συνομίλησε τόσο με το υγειονομικό προσωπικό που το στελεχώνει, όσο και με πολίτες που βρίσκονταν εκεί για να εμβολιαστούν και συνεχάρη τον Υπουργό Υγείας για την άρτια οργάνωση της Επιχείρησης «Ελευθερία». «Πραγματικά, θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα που κινείται με πολύ γρήγορους αλλά θα έλεγα και σωστούς ρυθμούς, με στόχο να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τον πληθυσμό για να μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας», δήλωσε η Επίτροπος.

Σημείωσε επίσης , ότι στην Ευρώπη βρισκόμαστε σε μια εύθραυστη φάση της πανδημίας. Τα περιστατικά του κορονοϊού, σε όλα τα κράτη-μέλη μειώνονται συνεχώς, αλλά δεν είναι περίοδος για εφησυχασμό. «Υπάρχουν οι μεταλλάξεις. Τις παρακολουθούμε στενά και το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στον κάθε Έλληνα πολίτη είναι ότι όλα τα εμβόλια τα οποία έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, και τα τέσσερα, είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό», τόνισε η Επίτροπος.