Ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας  και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Π. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας χθες το πρωί στην ΕΡΤ, τόνισε ότι το στέλεχος Δέλτα του κορονοιού, είναι πιο μεταδοτικό από το βρετανικό στέλεχος  που κυριαρχούσε μέχρι τώρα σε παγκόσμιο επίπεδο, και είναι πολύ πιθανό να κυριαρχήσει παγκοσμίως.

Το γεγονός αυτό αλλάζει τις μέχρι τώρα ισορροπίες είπε ο καθηγητής, εξηγώντας ότι ενώ για τη βρετανικό στέλεχος ακόμα και μια δόση των εμβολίων κατά του κορονοιού ήταν αρκετή, η αποτελεσματικότητα πλέον της μίας δόσης με το στέλεχος Δέλτα είναι λιγότερο αποτελεσματική, και άρα επείγει ο εμβολιασμός με δύο δόσεις για τους πολίτες.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε επίσης ότι η σύσταση της Επιτροπής όσον αφορά τη μη χρήση της μάσκας, έχει να κάνει μόνο με τους εξωτερικούς χώρους και μάλιστα εκεί όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, τονίζοντας ότι η συζήτηση για μη χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ακόμα και τους εμβολιασμένους, είναι πρόωρη. Τέλος, αναφερόμενος σε ότι αναφέρεται σαν κίνητρα για τον εμβολιασμός δήλωσε:

« Να εμβολιαστούμε επειδή το θέλουμε και όχι λόγω προνομίων»,