Επιστολή παραίτησης στον Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, παρέδωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, παρδεχόμενος ότι παραβίασε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης όταν αγκάλιασε και φίλησε μια σύμβουλό του μέσα στο γραφείο του.

Σε επιστολή του τόνισε πως «η κυβέρνηση οφείλει σε όλους εκείνους που θυσίασαν τόσα πολλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας να είναι ειλικρινής όταν τους απογοητεύει».

«Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα θα ήταν να αποσπάσει η ιδιωτική μου ζωή την προσοχή από την εστιασμένη μας προσπάθεια να βγούμε από την κρίση…», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Χάνκοκ.

Παράλληλα, επανέλαβε τη συγγνώμη του για την παραβίαση των κανόνων και απολογήθηκε στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Στην απάντησή του, ο Τζόνσον αναφέρει ότι λυπάται που παρέλαβε αυτήν την επιστολή. «Θα πρέπει να είστε πολύ υπερήφανος για τις υπηρεσίες σας», ανέφερε, δηλώνοντας «ευγνώμων» για τη στήριξη που έλαβε από τον Χάνκοκ. «Πιστεύω ότι η συνεισφορά σας στον λαό δεν έχει τελειώσει», πρόσθεσε.