Ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, έκανε ο  Προέδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, όπου συζητήθηκαν οι βασικοί άξονες των δράσεων για αποτελεσματικότερη υγειονομική θωράκιση της Αττικής.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης ανέπτυξε στον Υπουργό υγείας το σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη νέα προγραμματική περίοδο στον τομέα της υγείας, με έμφαση στην ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας με εξοπλισμό, νέα κτίρια, κλινικές και τμήματα, τη δημιουργία νέων κέντρων Υγείας, αστικού τύπου στα πρότυπα του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου, την ενίσχυση των δομών πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, αλλά και την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε ηλικιωμένους ή και κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.

Όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης, η Περιφέρεια Αττικής έχοντας εξασφαλίσει σημαντικά κονδύλια μέσω του στόχου πολιτικής 4 του νέου ΕΣΠΑ, θα συνδράμει στο πλαίσιο και στο βαθμό που της αναλογεί στη χρηματοδότηση των σχετικών έργων καθώς και στην υλοποίησή τους όπου αυτό συμφωνηθεί με το Υπουργείο Υγείας. Για τη δημιουργία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι αποτελεί πάγιο αίτημα των πολιτών και των τοπικών αρχών της περιοχής, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια, αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου έχει τη βούληση να εξασφαλίσει τα σχετικά κονδύλια από το ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και να βοηθήσει στην ωρίμανσή του με την υλοποίηση μελετών και την χρηματοδότησή τους.