Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, δήλωσε ότι οι συζητήσεις που υπήρξαν μεταξύ της χώρας του και του Ηνωμένου Βασιλείου για ανταλλαγή εμβολίων της Pfizer, δεν καρποφόρησαν τελικά για τεχνικούς λόγους, παρά την καλή διάθεση που υπήρξε και από τις δύο πλευρές.

Αναλυτικότερα, το Ισραήλ, έχει στη διάθεσή του περισσότερες από ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου των Pfizer / BioNTech, που όμως πρόκειται να λήξουν τον Ιούλιο. Η Βρετανία από την πλευρά της, θέλει να εμβολιάσει το γρηγορότερο δυνατόν όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μπορεί. Ωστόσο, το ένα εκατ. δόσεις  των εμβολίων των Pfizer / BioNTech που έχει συμφωνηθεί, πρόκειται να φθάσουν στη χώρα, το Σεπτέμβριο. Γι’ αυτό και έγινε προσπάθεια να γίνει ανταλλαγή των εμβολίων που ήδη διαθέτει το Ισραήλ και που λήγουν σύντομα, με αυτά που περιμένει η Βρετανία τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, λόγω τεχνικών δυσκολιών, αυτή η ανταλλαγή δεν πρόκειται να γίνει τελικά,  γεγονός που σημαίνει ότι ένα εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού, μπορεί τελικά να πεταχτούν… τη στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη παραμένουν ανεμβολίαστοι.