Δεν μπορώ να καταστήσω τον εμβολιασμό υποχρεωτικό αλλά η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι εμβολιασμένη, τόνισε σε συνέντευξή του στο ΡΑΔΙΟ «Κ» ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αν είσαι ενήλικος και ανήκεις στις ευπαθείς ομάδες και δεν εμβολιάζεσαι, αναλαμβάνεις ένα τεράστιο ρίσκο», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Σχετικά με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για «εξαγορά» των νέων με την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Δεν καταλαβαίνω, αυτούς οι οποίοι μας κατηγορούν ότι πάμε να εξαγοράσουμε τη νεολαία. Να την εξαγοράσουμε με τι όφελος; Πιστεύει κανείς ότι σε δύο χρόνια που θα γίνουν οι εκλογές θα θυμάται η νεολαία ότι δώσαμε 150 ευρώ;».

Όσον αφορά τη γενικότερη διαχείριση της πανδημίας, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι ήταν εσφαλμένη η αντίδραση της κυβέρνησης στην αρχή του δεύτερου κύματος. «Έπρεπε να είχαμε επιβάλει περιοριστικά μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα νωρίτερα από ότι το κάναμε», υπογράμμισε.