“Σήμερα ξεπεράσαμε τα 4 εκατομμύρια συμπολιτών μας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Πιο συγκεκριμένα, περισσότεροι από 4.010.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 38,2% στο γενικό πληθυσμό και ποσοστό 45% επί του ενήλικου πληθυσμού”.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους στη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα. Σημείωσε επίσης ότι σήμερα ξεκινάει από την Κρήτη, το επί μέρους επιχειρησιακό πρόγραμμα για τον εμβολιασμό των κατοίκων στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. «Αυτή τη στιγμή  υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού από όλα τα εμβόλια και στη συντριπτική πλειοψηφία της χώρας μπορεί να κλείσει κάποιος ραντεβού με Johnson & Johnson και Moderna την επόμενη μέρα και με το εμβόλιο Pfizer σε τρεις μέρες», σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ανέφερε δε, ότι τις τελευταίες 7 μέρες περισσότεροι από 200.000 συμπολίτες μας έχουν κλείσει το ραντεβού τους. Σε συνέχεια των όσων είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου σχετικά με τον εμβολιασμό των εφήβων για τις ηλικίες 15-17, δηλαδή για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί πριν την 1/1/2006, ο Γενικός Γραμματέας ΠΦΥ είπε ότι η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού θα ανοίξει για την επόμενη εβδομάδα και την ερχόμενη Δευτέρα στην ενημέρωση θα δοθούν οδηγίες για το πώς θα κλείνεται το ραντεβού και πώς θα εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων.