Η αύξηση των νέων λοιμώξεων COVID-19 στη Βρετανία, έχει οδηγήσει όπως είναι φυσικό σε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία αλλά και σε έλλειψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, καθώς πολλοί εργαζόμενοι μπαίνουν σε καραντίνα, με αποτέλεσμα πολλά δημόσια νοσοκομεία να αναγκάζονται να ακυρώσουν πάλι εγχειρήσεις, ανάμεσα στις οποίες ασθενών με καρκίνο.

Το Leeds Teaching Hospitals έπρεπε να ακύρωσε γι’ αυτή την εβδομάδα μη επείγουσες επεμβάσεις αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί τις νέες εισαγωγές ατόμων, που παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα του Covid-19.

Κι άλλα νοσοκομεία υφίστανται σημαντική πίεση, ενώ μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας με πολλούς να εκφράζουν φόβους ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες εβδομάδες. «Με βάση την εμπειρία από τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, θεσπίζουμε σχέδια για να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε αυξημένο αριθμό εισαγωγών, ενώ παράλληλα φροντίζουμε αυτούς που περιμένουν προγραμματισμένες επεμβάσεις», δήλωσε ο καθηγητής Φιλ Γουντ. «Η φροντίδα κάθε ασθενούς είναι σημαντική για εμάς, αλλά έπρεπε να αναβάλουμε κάποιες προγραμματισμένες επεμβάσεις για να διασφαλίσουμε ότι οι ασθενείς που χρειάζονται επείγουσα θεραπεία έχουν προτεραιότητα», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι σε όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) παρατηρείται αύξηση εισαγωγών.

Νοσοκομείο ορθοπεδικής στο Μπέρμιγχαμ αναγκάστηκε επίσης να αναβάλει ορισμένα χειρουργεία, επειδή μεγάλος αριθμός υπαλλήλων είναι εκτός εργασίας λόγω επαφής με συμπτωματικούς ασθενείς του ιού. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες των ασθενοφόρων.