Για νομοθετική πρωτοβουλία που ετοιμάζει η κυβέρνηση σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών κατά της COVID-19 σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως ανέφερε,  «η κυβέρνηση έλαβε τη σχετική εισήγηση από την εθνική επιτροπή βιοηθικής για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. Θα ανακοινώσει τις σχετικές αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα». Η η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν οι σχετικές διαδικασίες να λάβουν χώρα από τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, όπως σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «Η πανδημία είναι δυναμική κατάσταση, την οποία παρακολουθούμε και αξιολογούμε σε συνεργασία με την Επιτροπή των επιστημόνων. Έχει ανακοινωθεί το πλαίσιο για το πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν, θα αξιολογηθούν τα επίκαιρα δεδομένα και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας». Στόχος, όπως είπε, «είναι το επόμενο διάστημα, να πειστούν και να αξιοποιήσουν το προνόμιο του εμβολιασμού, οι συμπολίτες μας που διστάζουν ή αμφιβάλλουν για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων».