Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και των μελών του ΔΣ του ΠΦΣ,  ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας διαβεβαίωσε τους φαρμακοποιούς ότι «θα προχωρήσουμε μαζί για να λύσουμε τα θεσμικά θέματα».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΠΦΣ που παρέδωσε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας Υπόμνημα θέσεων και Προτάσεων και τόνισε ότι τα φαρμακεία είναι  στο όριο βιωσιμότητας  μετά από 10 χρόνια μνημονίων και για τον λόγο αυτό πρέπει οπωσδήποτε  να είναι πάντα διασφαλισμένο το θέμα της τακτικής πληρωμής των φαρμακείων. «Αν η πολιτεία δεν επιλύσει τα θεσμικά θέματα θα έχουμε πρόβλημα βιωσιμότητας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλτάς.

Επίσης αναφέρθηκε σε θέματα όπως τα ΜΥΣΗΦΑ, στην κατάργηση του rebate και του  0,8% αλλά και στην διάθεση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία για να σταματήσουν οι ουρές των ασθενών  που παρατηρούνται στις κρατικές δομές.

Ο αν. Υπουργός Υγείας ΒασίληςΚοντοζάμανης αναφέρθηκε στο έργο της Επιτροπής Εργασίας το οποίο προχωράει και στην συνεχή επικοινωνία που υπάρχει με τον ΠΦΣ για την επίλυση των θεσμικών αιτημάτων του κλάδου και των καθημερινών  ζητημάτων  που ανακύπτουν στην διάρκεια της πανδημίας. Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να αυξηθεί  η αποζημίωση των φαρμακοποιών για τα γενόσημα  και διαβεβαίωσε για το θέμα του τακτικού ελέγχου που πρόκειται να  εφαρμοστεί στον ΕΟΠΥΥ, ότι διατηρούν ανοικτούς και τους δυο τρόπους ελέγχου για να μην προκληθεί  πρόβλημα με την τακτικότητα της πληρωμής των φαρμακείων.