Την προσεχή Πέμπτη, 15 Ιουλίου, ανοίγει  η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών, ανακοίνωσε στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ανέφερε το ραντεβού για τα παιδιά, που έχουν γεννηθεί έως 31/12/2005, θα μπορούν να το κλείνουν οι γονείς είτε μέσω της πλατφόρμας είτε σε ΚΕΠ ή φαρμακείο, ενώ ο εμβολιασμός τους θα γίνεται με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει εμβολιασμούς στα σχολεία, ενώ ξεκαθάρισε ότι ότι πλέον καταργείται η ποινή των έξι ημερών για κάποιον που άλλαξε πάνω από δύο φορές το ραντεβού για εμβολιασμό.

Για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα ανέφερε ότι περισσότεροι από 4.300.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 41% στο γενικό πληθυσμό και 48% στον ενήλικο πληθυσμό.

Την εβδομάδα που μας πέρασε ξεπεράσαμε το φράγμα του 70% πλήρως εμβολιασμένων για τα άτομα άνω των 60 ετών. Συγκεκριμένα, στους πολίτες άνω των 60 ετών, το 71,5% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, το 75,5% έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση και το ποσοστό αυτό θα ανέλθει κοντά στο 80% αν υπολογίσουμε τα ραντεβού, συγκεκριμένα 78,9%.

Για την ηλικιακή ομάδα των 18-24 ετών ανέφερε ότι τις τελευταίες περίπου 10 μέρες, κλείστηκαν 200.000 νέα ραντεβού πρώτης δόσης, που η συντριπτική πλειονότητα είναι στις νεαρές ηλικίες.