Η αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, αρχίζει να αυξάνει και την πίεση στο ΕΣΥ, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, η Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα.

Όπως είπε, ενώ πριν δύο εβδομάδες οι εισαγωγές ήταν 2 ή 3 την ημέρα, χθες στο «Σωτηρία» έγιναν πάνω από 20 εισαγωγές, που κυρίως ήταν νέα παιδιά. Ερωτηθείσα, για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μετάλλαξης Δέλτα, η κ. Γκάγκα είπε ότι αυτό που ξέρουμε με σιγουριά είναι ότι είναι πιο μεταδοτική, δεν μπορούμε όμως να πούμε ακόμα ότι προκαλέι βαρύτερη νόσηση.

Ωστόσο, όπως είπε, είναι σίγουρο ότι ένα ποσοστό των ανθρώπων που νοσηλεύονται ακόμα και ένα είναι νέοι θα διασωληνωθούν.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.065 νέα κρούσματα στην επικράτεια, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.802 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 139 με διάμεση ηλικία τα 66 έτη. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 85 (ημερήσια μεταβολή +30,77%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 65 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).