Την λεγόμενη «Ασθενή Μηδέν», αναζητεί στην Ιταλία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η εν λόγω ασθενής, φέρεται να είχε συμπτώματα Covid-19 από τον Νοέμβριο του 2019, έναν μήνα πριν το ξέσπασμα στη Γουχάν. Πρόκειται για μια νέα γυναίκα από την Ιταλία, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που μετέβη σε νοσοκομείο του Μιλάνου παραπονούμενη για πόνους στο λαιμό και προβλήματα στο δέρμα. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2021, σε δείγμα από την επιδερμίδας της βρέθηκαν ίχνη κορονοϊού όταν εξετάστηκε περισσότερους από έξι μήνες αργότερα.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η περίπτωση της γυναίκας αυτής δείχνει ότι ο κορονοϊός κυκλοφορούσε στην Κίνα και αλλού πολύ νωρίτερα από ό,τι θεωρείτο και έτσι είναι απαραίτητη περαιτέρω έρευνα της περίπτωσής της.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τη εν λόγω γυναίκα,  καθώς δεν είχε δώσει το όνομά της στο νοσοκομείο. Επιπλέον,ο δερματολόγος που την ανέλαβε, ο Ραφαέλε Τζανότι, πέθανε τον Μάρτιο, μερικές μέρες αφού η ομάδα του Π.Ο.Υ. ζήτησε περισσότερη έρευνα σχετικά με το περιστατικό, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.