Για κορύφωση της πανδημίας μέσα στον Αύγουστο στη χώρα μας, έκανε λόγο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Νίκος Σύψας, μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό κανάλι. «Η επιδημία θα κλιμακωθεί γρήγορα και απότομα», είπε ο καθηγητής, εκτιμώντας ότι τα κρούσματα θα διπλασιάζονται κάθε βδομάδα, και θα είναι πολλές χιλιάδες.

«Ασφαλώς δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις αλλά μιλάμε για πολλές χιλιάδες κρούσματα, δεν μιλάμε για μικρό νούμερο», ανέφερε παραδεχόμενος μάλιστα ότι τον Αύγουστο θα μπορούσαμε να δούμε και περισσότερα από 10.000 κρούσματα μέσα σε μια μέρα. Ανέφερε ότι δεν είναι απίθανο να φτάσουμε σε νούμερα της τάξης του 15.000-20.000 κρούσματα την ημέρα, και αυτό θα οφείλεται στο γεγονός ότι μεγάλη μερίδα του πληθυσμού δεν εμβολιάζεται. Αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι, το 80% τοις εκατό, αυτή στιγμή δεν θα μιλούσαμε για πανδημία, τόνισε και πρόσθεσε πως επειδή δυστυχώς δεν προλάβαμε, τώρα ετοιμαζόμαστε για το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Για το γεγονός, ότι προς το παρόν δεν παρατηρείται μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας, ο κ. Σύψας σχολίασε ότι οφείλεται στο γεγονός ότι προς το παρόν προσβάλλονται κυρίως οι νέοι, οι οποίοι συνήθως δεν νοσούν σοβαρά. Ωστόσο όπως είπε, «Οι νέοι θα πάνε στα χωριά τους, θα πάνε στα πανηγύρια, θα γυρίσουν στα σπίτια τους, θα διασπείρουν τον ίό”.