Διεύρυνση της απήχησης, ενίσχυση της κοινότητας και καθιέρωση της ψηφιακής εκπαίδευσης αποτελούν τα βασικά κέρδη μετά την ολοκλήρωση των δύο εξειδικευμένων παιχνιδιών που προσφέρθηκαν από την ψηφιακή ακαδημία Diabetes Quiz Academy στο πλαίσιο της δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τον Σακχαρώδη Διαβήτη που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) με τίτλο: «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία».

Τα δύο διαδοχικά προγράμματα, «Βάζουμε Τρίποντο στον Διαβήτη Τύπου 1» και «Βάζουμε Τρίποντο στον Διαβήτη Τύπου 2», πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κοινού με αποτέλεσμα η κοινότητα των εγγεγραμμένων χρηστών της ψηφιακής πλατφόρμας Diabetes Quiz Academy της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ να αυξηθεί κατά 57% φτάνοντας πλέον τα 1411 μέλη. Συνολικά, στα challenges που παίχτηκαν, απαντήθηκαν 70.730 ερωτήσεις, ενώ το ακόμη πιο ενθαρρυντικό είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας που υποστήριξε την εφαρμογή, η μέση αύξηση του επιπέδου γνώσης των συμμετεχόντων ξεπέρασε το 14%.

«Τα δύο παιχνίδια που ολοκληρώσαμε επιβεβαιώνουν την καθιέρωση της ψηφιακής εκπαιδευτικής ακαδημίας της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ., ως βασικού εργαλείου ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Αυτό πιστεύουμε πως είναι το μέλλον, αυτό θα ταιριάζει σε ολοένα και ευρύτερα κοινά, ενώ η συγκέντρωση και η αξιολόγηση μεγάλου όγκου στατιστικών δεδομένων θα βοηθάει τόσο εμάς όσο και την επιστημονική κοινότητα να εξελισσόμαστε», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Χρήστος Δαραμήλας, προσθέτοντας: «Παράλληλα, ενισχύουμε την κοινότητα των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται πιο ενεργά και μεγιστοποιούμε την απήχηση της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης στο σύνολο της κοινωνίας. Με κάθε μας δράση προσπαθούμε να κάνουμε κι ένα παραπάνω βήμα προς την επίτευξη των στόχων μας».